2017 m. liepos 4 d., antradienis

Nemadingi praeivio užrašai (6). Likimo broliai

Liepos 4 d.

Pastaruoju metu mus ima persekioti... Indija. Vakar vakare, jau baigiant groti įprastoje vietoje (Didžioji g.), prie lagamino, skirto praeivių monetoms (įvertinimui), priėjo augalotas vyras, apsikarstęs instrumentų dėklais. Įmetė eurų, ėmė lankstytis ir nuoširdžiai dėkoti. Baigę groti kūrinį, pasikvietėme jį arčiau savęs, įsikalbėjome. Jis labai džiaugėsi girdėdamas mūsų „Gatvės muzikantą“.
Likimo brolis. Ką tik baigė groti Pilies gatvėje, o kitą dieną jau išvyksta į Frankfurtą, kuriame gyvena ir laikosi vien grodamas gatvėje.
Dalį metų praleidžia Indijoje, kurioje ir išmoko groti įvairiais netradiciniais instrumentais: bansuriu (indų fleita), dūdmaišiu ir kt. Gyvena komunose, įrašinėja albumus. Vieną iš jau išleistų penkių padovanojo mums. „Brasil Jazz“ or „Bansuri North Indinian Bamboo Flute (Nadaprem)“. Nadaprem – tai multiinstrumentalistas Ernestas Jepifanovas, tarptautiniu mastu įvertintas lietuvių folkroko grupės „Atalyja“ narys, netradicinės muzikos festivalių dalyvis.
„Atalyja“ arba, kitaip tariant, „atlyja“, angliškai verčiama „The rain is comming“. Lietuvon tikrai atlijo kaip reikiant. Jau beveik visą savaitę gyvename tarsi lietvamzdyje. Trečia vasara iš eilės šuniui ant uodegos nusitaikė. Nuolat varvanti šuns uodega. Nors susikrauk palapines ir tuojau pat šiaušk kur nors į Kroatiją.

N.L.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą