2021 m. balandžio 23 d., penktadienis

Išleistas pirmasis Nerijaus Laurinavičiaus romanas

Nerijaus Laurinavičiaus PIRMOJO ROMANO PRISTATYMAS: 3 metai. Tiek truko, kol jis išvydo dienos šviesą. Po 8-erių metų pertraukos pristatau trečiąją savo knygą – pirmąjį autobiografinį romaną „Emi – Gracija“. Rašiau kraują skiesdamas rašalu, o rašalą – krauju. Knygoje aprašomi kelių dešimčių metų senumo įvykiai, vis sugrįžtant į vaikystę ir paauglystę. Veiksmo vieta – Anglija, Prancūzija, Graikija ir Lietuva. Pasakodamas nuoširdžiai vis vien kam nors greičiausiai primyniau uodegą – niekur nesidėsi. Būta visko, daug kvailysčių prikrėsta, dėl kai ko labai gėda, dėl kai ko – visiškai ne. Nuoširdžiai dėkoju elektroninių knygų leidėjų asociacijos vadovui Liutaurui Leščinskui, redaktorei Deimantei Skirelytei, viršelio dailininkei Dianai Ramanauskienei, pirmajam juodraščio skaitytojui Ignui Staškevičiui, kuris pasufleravo mintį knygą išleisti tokiu pavidalu. Galbūt knyga kada nors pasirodys ir spausdinta forma. Romanas visiems NEMOKAMAI, bet jei kas nors norėtų simboliškai jį įvertinti ir taip prisidėti prie tolimesnių mūsų projektų, pateikiu banko rekvizitus: Nerijus Laurinavičius, LT617300010085552570, paskirtis – parama. Smagaus skaitymo! N.L. Knygą skaityti galite paspaudę šią nuorodą:

https://naujasvardas.lt/knygos/nerijus-laurinavicius-emi-gracija/?fbclid=IwAR2Otnkn4vIY8usjrU7-b-a35YV-nMQl1qZ7VaxPTfKimaLCFjridc2CF7U

Tūkstantmečių sandūroje jaunas žmogus ieško savo vietos po saule ir palikęs gerą darbą Lietuvoje patiria neįtikėtinų nuotykių Anglijoje, Prancūzijoje ir Graikijoje. Su bendražygiu jis patenka į nusikalstamų grupuočių voratinklius, iš kurių išsikapstyti be galo sunku. Besiblaškydamas po iššūkių kupiną pasaulį, jis dažnai nugrimzta į itin liūdnus arba iki ašarų linksmus vaikystės, paauglystės, mokyklos laikų prisiminimus, nepaprastai gyvai, atvirai, kūrybingai ir tirštai atspindinčius praeito amžiaus paskutiniųjų dešimtmečių aktualijas, laikotarpio dvasią. Emigracija – tarsi vidinis jaunuolio tapsmas, kupinas egzistencinių ieškojimų, nuolatinio bandymo suvokti žmogaus gyvenimo esmę ir prasmę, emigracija galiausiai padeda sugrįžti į patį save, į mylimą šalį ir suprasti tai, kas yra svarbiausia.

Nerijus Laurinavičius (g. 1979) – rašytojas, aktorius, atlikėjas ir tinklaraštininkas iš Vilniaus. Labai mėgsta keliauti ir fotografuoti.

„Gyvenimo tikslas – išmokti gyventi ČIA ir DABAR, o ne TEN ir PO TO. Lėtai, su knyga, su eilėraščiu, su kavos puodeliu, su muzika ir daina, su meškere rankoje, su rytais bundančiu ežeru, su mišku, su naujai pažintu žmogumi, nes visame tame telpa labai daug (jei ne viskas), o gyvenimas yra per trumpas ir pernelyg trapus, kad jį švaistytumei itin dideliems ambicingiems planams. Tai tarsi nuolatinis mokymasis grožėtis praskrendančiais muilo burbulais, galiausiai suvokiant, kad ir mes į juos kažkuo panašūs...“ N.L.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą