2019 m. lapkričio 19 d., antradienis

Kas, ką, iš ko nusižiūrėjo


Žmogus beveik nieko gero nesugalvojo. Štai, skraidymą lėktuvais jis nusižiūrėjo iš paukščių. O jei ne varlės, mes niekada nebūtume išgirdę apie Rūtą Meilutytę. Todėl primigtynai siūlau pastatyti paminklą: a) Varlei b) Rūtai Meilutytei c) Rūtai Meilutytei, kuri ant delno laiko varlę; Paminklas galėtų stovėti nugriauto Lazdynų baseino vietoje.
Pabandysiu atspėti, iš ko žmonės nusižiūrėjo regbį. Ogi iš tokių vabalų, vadinamų elniaragiais! Daug elniaragių sulimpa į vieną darinį ir bando kažką kažkur nustumti. Jie dar naudoja krepšinio kamuolį, ant kurio prieš varžybas gerą pusvalandį pasėdėjo suaugęs dramblys. Tą kamuolį reikia, prasiyrus pro visų elniaragių priešpriešą, nugabenti į varžovų įskaitinį plotą arba įspirti į vartus, peraugusiais virpstais.

O iš ko žmonės nusižiūrėjo akmenslydį, tai jau ir visai nebeįsivaizduoju… Ant kelio priklaupęs žaidėjas čiuožia ledu iki linijos, kurią pasiekęs, pirmyn iš delno paleidžia poliruoto granito akmenį. Kiti du komandos draugai, pagal profesiją, panašu, profesionalūs valytojai, šepečiais trina ledą palei slystantį akmenį, taip stengdamiesi nukreipti jį reikiama linkme, kad šis pasiektų tolumoje esančio apskritimo centrą arba nudaužtų kitus varžovų komandos akmenis. Jie trina, trina, trina… trina, trina, trina… Kartais liaujasi trynę. Paskui vėl trina, trina, trina… trina, trina, trina… Visa tai daugybę valandų stebi žiūrovai, federacija ir atsistebėti negali.
Akmenslydį žmonės turbūt sugalvojo patys.

Nerijus Laurinavičius
        2019-11-19

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą