2012 m. balandžio 24 d., antradienis

Ištrauka iš senelio dienoraščio

 /.../ Ryte atvažiavo anūkas. „Su Lexus’u“, – taip pasakė akyloji kaimynė. Su Lexus’u, su Lexus’u... Su kuo?! Nežinau, kas tai yra. Pasirodė, kad vaikis lyg ir vienas buvo... Mano regėjimas kasdien vis labiau silpsta, o kaimynė, laikui bėgant, vis daugiau ir aiškiau viską aplinkui regi. Nėra priežasčių ja netikėti. Kiekvieni metai į jos pakaušį (gal net ir į nugarą) įspraudžia papildomą porą akių. Nebesuskaičiuosi, kiek jų turinti... „Su Lexus’u, tai su Lexus’u“, – sumurmėjau sau po nosimi ir daugiau nebekreipiau į tai jokio dėmesio.
      Vakare atvyko... kitas anūkas! Be Lexus’o. Bet užtat su DIDELE širdimi! Tiksliau tariant, atėjo pėsčias vieškelio akmenimis. Neveltui turbūt sakoma, kad rytasvakarą protingesnis. Tačiau… Užmuškite mane prakiurusiu kibiru, bet per visą beveik trimis šimtmečiais nusidriekusį amželį taip ir neišmokau tapti Ryto žmogumi, o stačia galva įaugau į Vakaro-Nakties atvirumą.

- - -

Kitą rytą pirmasis anūkas išvažiavo. Išrūko, palikdamas vien stačią dulkių stulpą. Tiesa, antrasis taip pat išvyko. Išpėdino svaigulingo vieškelio nugara, bet… nežinia kaip, DIDELE širdimi užliejo nesaikingai ištįsusius mano senatvės dienų veidus ir jų bruožų gelmėse jaukiai lindinčią Vienatvę… Iki paskutiniojo skambučio… /.../

N.L.,
2012 04 21

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą