2024 m. balandžio 12 d., penktadienis

Nuotaikinga projekto „Kuriu – reiškia esu“ edukacija su Nerijumi Laurinavičiumi Birštone


Balandžio 10 d. vaikus, jų mamas ir tėčius į smagią teatralizuotą edukaciją įtraukė rašytojas Nerijus Laurinavičius ir aktorė Judita Šmitaitė-Laurinavičienė. Pristatydami N. Laurinavičiaus knygą „Vaisių ir daržovių pasakos“ renginio vedėjai užmezgė gyvą dialogą su dalyviais.

Pokalbis sukosi apie vaisių ir daržovių savybes, kokių vitaminų jie turi, kodėl naudingi mūsų organizmui ir kt. Svarstė, ar galima pasigaminti traškučių iš burokėlių, morkų, gal net ir ridikėlių, ar būtų jie skanūs. Vaikai noriai atsakinėjo, komentavo, mynė mįsles ir patys jų uždavė. Betarpišką, emocingą bendravimą įvaizdino kopūsto, burokėlio ir kt. lėlės, kurių vardu kalbėjo rašytojas.

Aktorė Judita skaitė pasakas iš N. Laurinavičiaus knygos apie obuolį Orestą, sraigę Karilę, bulvę Brigitą, kopūstą Kasparą, kriaušę Kamilę, slieką Saulių, žvirbliuką Žirmantą, zylutę Zitutę. Personifikuoti pasakų veikėjai, jų istorijos žadino vaizduotę, kėlė nesudėtingus ir sudėtingesnius klausimus, kvietė pamąstyti apie bendražmogiškas vertybes: draugystę, geranoriškumą, pagalbą vienas kitam, rūpestį. Karštai buvo aptariama sveika mityba ir gyvensena.

Rašytojas Nerijus, grodamas gitara, padainavo savos kūrybos dainelę, dalyviai jam pritarė. „Vitaminų dainos“ mankštelę darė visi – ir vaikai, ir suaugusieji. Renginio magijai nė vienas neatsispyrė, sukosi šviesios mintys, veiduose švietė šypsenos ir pažadinta vaikystė.

Skaitymo skatinimo projektą „Kuriu – reiškia esu“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Birštono savivaldybė. Projekto partneriai: UAB „Gyvenimas“ ir VšĮ „Krašto vitrina“, Birštono turizmo informacijos centras, Nemajūnų dienos centras.

Birštono viešosios bibliotekos informacija. Šaltinis:

https://www.birstonasvb.lt/Naujiena/nuotaikinga-projekto-kuriu-reiskia-esu-edukacija/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą