2017 m. birželio 27 d., antradienis

Nemadingi praeivio užrašai (4). Netikėta pažintis su indu

Birželio 27 d.

Vakar apie 21 val. išlindome į mėgstamą Senamiesčio vietelę pagroti praeiviams po ilgesnės pertraukos, po alinančio teatro sezono. Švelniai, be įtampos. Nuo Prancūzparkio pusės garsas iš kolonėlės keliauja Šv. Paraskevės cerkvės ir Dailės muziejaus link – taip susiformuoja geras garsinis ratas, todėl koncertuoti yra vienas malonumas.

„Fantastic!“, – jau po minikoncerto pagyrė vos kelias valandas Lietuvoje, Vilniuje, esantis indas, vilkintis ryškią geltoną striukę, užsimaukšlinęs žydrą stilingą kepurę. Įsikalbėjome. Nuo Lietuvos jis pradėjo Baltijos turą – niekur neskubėdamas mūsų šalyje praleis gal keletą savaičių, o po to keliaus į Latviją, Estiją. Nusifotografavome, pasikeitėme kontaktais. Paprastas ir draugiškas. Vėliau paaiškėjo, esantis stambi žuvis. Buvęs Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono aviacijos pramonės vadovaujantis veikėjas, dabar aktyviai užsiimantis bankininkyste, kiaurai išilgai išmaišęs visą pasaulį. Vakare atsiuntė nuotrauką, kitą dieną pakvietė pietų.

P.S. Indas, vardu Anup Mysoor, dabar gyvena Londone kartu su žmona inde. Vilniuje apsistojo kažkuriame netoli Pilies g. esančiame viešbutyje.

N.L.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą